Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Feng shui a babaszobában
  2011-12-28 10:42:23, szerda
 
   
 
A feng shui mindenhol működik: ahol harmóniát teremtünk fizikai szinten, ott kézzel fogható eredményeket érhetünk el - lelki szinten. Így a babaszobában is, amelynek eredményeképpen gyermekünk nyugodt, kiegyensúlyozott, egészséges, és vidám baba lesz, akinek sírásmentesek az éjszakái, és mosolygósak a reggelei.

Mivel az újszülöttek és a csecsemők napjaik nagy részét alvással töltik, kiemelten fontos, hogy békés, kellemes környezetet teremtsünk a szobájukban, amelyben szép lassan minden egyes szegletet megismernek, és magukénak tudhatnak. Mivel az első hat hétben a babák csak közelre, kb. arasznyira látnak élesen, ne zsúfoljuk tele az ágyukat, polcaikat játékokkal, mert az ijesztő lehet számukra. A kevesebb néha több - elvet követve fokozatosan díszítsük, gazdagítsuk birodalmukat, hogy legyen idejük megszokni az újonnan érkező "játék-barátaikat".

A babaszobán belül a kiságy elhelyezkedése a legfontosabb, hiszen hatással van az alvási szokásokra. Szakemberek szerint lényeges, hogy a kiságy vagy bölcső:
- ne külső falon helyezkedjen el, mivel az télen nagyon hideg lehet, nyáron pedig nem tud éjszakára kellőképpen lehűlni
- ne helyezkedjen fej-láb irányban az ajtóval szemben
- az ágy fejvége ne D / ÉNY / ÉK felé nézzen
- ne legyen elektromos hosszabbítók, gépek (hifi, magnó, tévé) közelében
- nem tanácsos ablak alá állítani, az esetleges viharkárok miatt
- ne tartsunk szobanövényeket az ágy közelében

Optimális esetben a kiságy a belső falak egyikén helyezkedik el, elektroszmogtól mentes környezetben, és a kicsi szépen kilát belőle vagy az ablakok vagy az ajtó irányában. Attól függően, hogy az ágy fejteteje milyen irányba néz, meghatározza, hogy melyik csí-ből vesz fel a legtöbbet, mivel minden irányból más energiát kap a baba.

Az alábbiakban felsoroljuk, melyik helyzet, milyen előnyökkel járhat:
(É-Észak, K-Kelet, D-Dél, Ny-Nyugat)
- K: elősegíti a növekedést, és a friss, élénk reggeli ébredést
- DK: békés alvást biztosít a babának, és fejleszti a kicsi kreativitását, elősegíti a lelki fejlődést
- D: nyugtalan alvást eredményezhet
- DNY: előnye a nyugodt alvást, és a csi megfontolt, gyakorlatias jellem kialakulását segíti elő
- NY: a jó alvást játékos, vidám légkörrel kombinálja
- ÉNY: komoly hatású csít eredményez, ami nem ajánlott még csecsemőknek, bár bölcsesség szempontjából vannak előnyei
- É: rosszul alvó kisbabáknak kifejezetten előnyös, mert megnyugtatja a síró kicsit. Hosszú távon azonban nem ajánlatos ilyen irányban tartani a kiságyat, mert a növekedésben lévő babának túl lassú lehet.
- ÉK: nehéz és éles csít eredményez, ezért előnytelen a babának, és még a legnyugottabb csecsemőt is síróssá teheti

Növények

A babaszobát is otthonosabbá varázsolhatjuk néhány - apróbb termetű- szobanövénnyel, azonban itt is elengedhetetlen, hogy betartsunk néhány alapszabályt.
1. Alaposan járjunk utána, hogy véletlenül se kerüljön a baba közelébe mérgező, szúrós / hulló levelű, vagy sprórákkal szaporodó (páfrány) növény.
2. Olyan távolságba helyezzük a virágokat, ahol a kicsi nem érheti el, nem eshet rá, nem ránthatja magára. (pl. ablakpárkányra, szekrény tetejére)
3. Válasszunk kicsi, virágos, kerek levelű szobanövényeket, amelyek egészséget, vidámságot és lelki gazdagságot eredményeznek a kicsinek, nem beszélve arról, hogy színesebb lesz tőle a szoba, és frissebb a levegője.

Világítás

Tartózkodjunk az éles, erős fényerejű izzóktól a baba hazaérkezését következő hónapokban, mivel a kicsi szeme még nagyon érzékeny, és az a fény, amiben mi remekül látunk, számára zavaró lehet. Érdemes alternatívan használható fényforrásokat választani:
- a plafonra egy alulról zárt, játékos formájú lámpát, amely a csupasz izzó fénye bánthatja a baba szemét
- a pelenkázóasztal fölé egészen tompa fényű lámpát válasszunk, amely mellett tisztába tudjuk tenni a babát éjszaka, de nem ébresztjük fel vele
- a szoptatófotel mellé halvány fényű (álló)lámpát használjunk, amely mellett kellemes "elalvós" hangulatot teremthetünk a fürdetés után
- éjszakai lámpának egészen pici, állatfigura-alakú lámpát használjunk, hogy ha a kicsi felébred az éjszaka sötétjében, akkor is legyen mindig egy biztos, "ismerős" pontja a szobában, ami megnyugtatja

Szőnyegek

Sok gyermekorvos nem ajánlja a szőnyegpadlót a szülőknek annak ellenére, hogy a későbbiekben a játék minden kisbabának jól esik a puha, süppedős felületen, mivel az asztmára, kruppra hajlamos babáknál ez előhozhatja a betegséget. A mosógépben mosható un. játszószőnyegeket szívesebben javasolják, amelyeket a szülők igény szerint használhatnak, ráadásul a későbbiekben sem jelent gondot, ha a baba rábukik, esetleg pisi- vagy ételfoltos lesz.
Valójában mindegy, hogy parkettánk, vastag szőnyegeink vagy padlószőnyegünk van; az a lényeg, hogy hetente porszívózzunk, mossunk fel, és mindig tartsuk tisztán a kisbaba környezetét.

Színek

A babaszoba falainak színezésénél tartózkodjunk az éles, harsány színektől, mert ez nyugtalanná teheti az arra hajlamos kisbabákat, ráadásul kötöttebbé teszi a bútor-, függöny- és szőnyegválasztást. A kicsik alvására jó hatással vannak a halvány, pasztel színű falak:
madártej-sárga, világoskék, pisztácia-zöld, kávé, lazac, halvány narancs.
A gyerekszoba, a lakás többi részéhez hasonlóan akkor van - szín szempontjából - jól berendezve, ha az 5 elem színei harmonizálnak egymással. Így aztán ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy egy kisfiú szobájában minden csak kék, egy kislányéban pedig minden csak rózsaszín lehet. Keressünk egy uralkodó színt, amely megadja a szoba hangulatát, de az apró részletek legyenek színesek. Ettől lesz igazán vidám, szivárványszínű a babaszobánk.

Felhasznált irodalom: Simon Brown: Feng Shui Biblia, Alexandra Kiadó




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Címkék: kiegyensúlyozott, szobanövényeket, szivárványszínű, pelenkázóasztal, elektroszmogtól, elengedhetetlen, eredményeképpen, padlószőnyegünk, varázsolhatjuk, ablakpárkányra, szobanövénnyel, elhelyezkedése, fényforrásokat, szőnyegpadlót, harmonizálnak, szoptatófotel, tartózkodjunk, sírásmentesek, eredményeznek, szempontjából, porszívózzunk, legnyugottabb, ragaszkodjunk, kreativitását, hazaérkezését, eredményezhet, használhatnak, helyezkedjen, alternatívan, birodalmukat, teremthetünk, legfontosabb, alapszabályt, növekedésben, kialakulását, későbbiekben, feng shui, csecsemők napjaik, babák csak, ijesztő lehet, kevesebb néha, újonnan érkező, babaszobán belül, kiságy elhelyezkedése, alvási szokásokra, kiságy vagy, télen nagyon, ajtóval szemben, esetleges viharkárok, belső falak, kicsi szépen, ablakok vagy, Simon Brown, Feng Shui Biblia, Alexandra Kiadó,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szent György napi hiedelmek, s...  Az udvariasság alapja: önismer...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ébredj  Emberként automatikusan értéke...  A lelki élet nem arról szól, ....  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  Muratáj  Pillangó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Mester kezének érintése  Pillangó  Paul David Tripp Április 23  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ébredj  Ünnepelj csak  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Volt egy...  Emberként automatikusan értéke...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Gizike bar...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Különös!  Két ember becsülete  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam Krisztinától  Április 22. a Föld napja,  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Ázzal aki csak szép  Életművészet  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  A világnak égető szüksége van ...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Beney Zsuzsa - Sirató  képre írva 
Bejegyzés Címkék
feng shui, csecsemők napjaik, babák csak, ijesztő lehet, kevesebb néha, újonnan érkező, babaszobán belül, kiságy elhelyezkedése, alvási szokásokra, kiságy vagy, télen nagyon, ajtóval szemben, esetleges viharkárok, belső falak, kicsi szépen, ablakok vagy, ajtó irányában, alábbiakban felsoroljuk, kicsi kreativitását, lelki fejlődést, nyugodt alvást, síró kicsit, növekedésben lévő, legnyugottabb csecsemőt, baba közelébe, baba hazaérkezését, kicsi szeme, alulról zárt, csupasz izzó, baba szemét, pelenkázóasztal fölé, babát éjszaka, szoptatófotel mellé, fürdetés után, kicsi felébred, éjszaka sötétjében, szülőknek annak, játék minden, mosógépben mosható, szülők igény, baba rábukik, kisbaba környezetét, babaszoba falainak, arra hajlamos, kicsik alvására, lakás többi, kisfiú szobájában, kislányéban pedig, uralkodó színt, szoba hangulatát, apró részletek, kiegyensúlyozott, szobanövényeket, szivárványszínű, pelenkázóasztal, elektroszmogtól, elengedhetetlen, eredményeképpen, padlószőnyegünk, varázsolhatjuk, ablakpárkányra, szobanövénnyel, elhelyezkedése, fényforrásokat, szőnyegpadlót, harmonizálnak, szoptatófotel, tartózkodjunk, sírásmentesek, eredményeznek, szempontjából, porszívózzunk, legnyugottabb, ragaszkodjunk, kreativitását, hazaérkezését, eredményezhet, használhatnak, helyezkedjen, alternatívan, birodalmukat, teremthetünk, legfontosabb, alapszabályt, növekedésben, kialakulását, későbbiekben, csecsemőknek, megnyugtatja, kifejezetten, gyakorlatias, meghatározza, színezésénél, gyermekorvos, otthonosabbá, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 8220
  • e Hónap: 16890
  • e Év: 72823
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.